G19: Tre nye poeng i Interkrets

Postet av Ullern Fotball den 23. Aug 2024

Etter spillefri forrige uke var det klart for ny runde i Interkrets for våre juniorer på herresiden. Oppsal har siden en trå start på sesongen virkelig hevet seg i sommer, så vi visste at det ikke var en enkel oppgave som ventet oss. 

God kontroll men målløs 1.omg

En førsteomgang preget av at Oppsal ligger lav, tar null sjanser på egen halvdel og slår mye langt, mens vi prøver å bryte de ned. Vi kommer en del rundt på sidene, men Oppsal sine stoppere på ballside er helt rå til å forsvare boksen og de veldig store sjansene uteblir nokså lenge. På en dag der det også var 1.div kamp så var det et ultraoffensivt Ullernlag som entret banen og hovedtrener hadde meldt på huset i forkant at om dette endte 0-0 så ville han blitt meget overrasket. Til pause stod jinxen seg. 

Mer kaos gav mere mål 

Debutant Mikkel Amdal (f.05 fra Gran) har bøttet inn mål på trening og ikke lenge etter pause var han frempå igjen. Etter en flott overgang og et innlegg er Amdal på plass på bakre og setter ballen i nærmeste hjørne fra 14m. Dette fører til at Oppsal presser mer høyt, noe vi sliter med å spille av og kampen entrer en kaotisk fase med masse dødballer og korte angrep. Siden Marius Karlstrøm Teigen putter to mål og vi vinner kampen 3-0 så skulle en tro at vi taklet denne kaotiske fasen best, men det er nok en sannhet med visse modifikasjoner. Oppsal var slett ikke ufarlige når vi gav de en haug med unødvendige dødballer der de kunne stable opp folk og pøse baller inn i vår boks. Men vi står den av og når keeperspiller Protosevic får seg en assist på tampen, så er kampen avgjort. 

En kveld med litt mixa følelser 

På den veldig hyggelige siden så debuterte 2009 modell Daniel Severin Smith fikk sin debut i Interkrets fra start og kom godt fra debuten. Mens det var en stor nedtur når kaptein Jon Røen Bjørge fikk kneskålen sin ut av posisjon og tilbake. Vi krysser fingrene for at Jon er raskt tilbake på banen. 

"Mye nytt og annerledes preget oss litt" - hovedtrener Johan Egil Rudi 

Jeg visste at en helt ny formasjon og et par spillere i litt andre roller enn de er helt vandt til ville prege oss litt, men synes vi tar utfordringen nokså bra i 1.omg selv om det ikke ender i noen mål. Det høye presset satt veldig bra, vi fikk mer enn nok av gode brudd, men av og til må en anerkjenne at motstanderen forsvarer seg såpass godt at å skåre mål blir vanskelig. Vi er inne i det vi kaller for gullsonen for assist sikkert 10 ganger i løpet av omgangen, men hver gang er der en Oppsal stopper i veien. 

6 endringer i personell og posisjoner er mye, i 2.omg endrer vi strukturen vår tilbake til "normalen" siden vi har notert oss at Oppsal forsvarer seg i 4-3-3 og dermed var vurderingen at vår vanlige formasjon ville passe enda bedre mot det. Nå endrer kampen karakter når vi skårer 1-0 og etter det er kampen litt kaotisk, vi får mye større rom å angripe i og det utnytter vi på en god måte med de mange spillerne vi har med stor fart. Gledelig at Teigen får hull på en aldri så liten byll i Interkrets, en spiller vi har stor tro på og som er kommet tilbake fra lengre skade i vinter. Kjekt å få gi Smith (f.09) debuten fra start, en spiller med spennende 1v1 ferdigheter begge veier, venstrebent og et deilig temperament. Alltid stas å holde nullen. Så var det som pokker at Jon skulle få problemer med kneet sitt igjen, MR til uken vil avsløre hvor ille det var, vi krysser fingrene for positive svar der når den tid kommer. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.