G19: Fra 0-3 til 5-3 i sesongavslutningen på Kløfta

Postet av Ullern Fotball den 20. Okt 2024

Premissene var enkle før siste serierunde i G19 Interkrets når våre gutter tok turen til Kløfta. Vi ønsket å avslutte med stil, Kløfta måtte vinne for å unngå nedrykk og med seier kunne vi innkassere "pallplass" i vår første sesong tilbake på dette nivået.

Fra 0-3 til 5-3 seier

I første omgang var det lite som tydet på at våre 2005 modeller skulle få den avskjeden med juniorfotball som de fortener. Vi hadde mye ballen, men klarte sjelden å true Kløfta sin keeper og når vi feilet på vei gjennom kunne de kontre på oss. Med masse lange baller og overganger fikk hjemmelaget det akkurat som de ville og kunne gå til pause på ledelse 2-0. Ikke lenge etter hvilen gikk det fra vondt til verre og 3-0 var et faktum. Men Kløfta sine spillere virket mer og mer slitne og når Gustav Stavseng smalt inn første reduseringen så virket rett og slett hjemmelaget kjørt.

De siste 30 min skulle bli meget innholdsrike, både mens det var spill og forsåvidt etter kampen. For den andre reduseringen kom bare minutter etter den første og når Sean Bonaventure Andreassen stanget inn vårt andre og sitt tredje for året så var det fullstendig kok på Kløfta. Vi presset på videre og skapte sjanser på sjanser før Martin Tran pirket inn utligningen. Toppskårer Storm Sundet Luytkis har vært stille siste par ukene, men på bøgda skulle han våkne og med to skåringer på tampen sikrer han oss en flott avslutning på sesongen og ikke uventet ble det litt følelser på slutten der når hjemmelaget innså at nedrykket ble et faktum.

Sesongen oppsummert dette

Denne kampen oppsummerer fort litt hvordan vår sesong i Interkrets har vært. Vi skaper enormt med sjanser, skårer vel fort nest mest i divisjonen, men føler vi ofte er ineffektive. Der skal det jobbes hardt utover vinteren, for brente muligheter skaper overganger mot og de har vi vært for dårlige til å håndtere. Også på Kløfta er vi for sløve i den offensive markeringen vår og i 1.omg får de dermed angripe ofte mot oss i posisjonell ubalanse. Men toppnivået vårt er som tabellen viser helt i toppen og samholdet er sterkt, så jeg ble ikke overrasket over at kaptein Peya sin tale i pausen fikk oss på skinner igjen og vi fikk vist i 2.omg at vi er et langt bedre lag enn Kløfta som må ta den tunge veien ned i lokal 1.div. "Ingen" Ullern G19 kamp uten litt gule og røde kort i 2024, det er også noe som må justeres inn mot 2025, avslutter hovedtrener Rudi.

Mer om sesongen generelt og utsiktene for 2025 i egen sak med hovedtrener Rudi og hans team i artikkel til uken der vi tar for oss hele sesongen oppsummert.