Hils på "Ingo"

Postet av Ullern Fotball den 17. Okt 2024

Ullern har for første gang i historien valgt å ansette en egen sportslig leder for seniorfotballen. Valget falt på en kjent skikkelse fra egne rekker, Ingebrigt "Ingo" Skollerud. Ingo er 26 år og de aller fleste av de årene har han tilbragt på Ullernbanen som spiller, trener og nå sportslig leder. 



Vår sportslige leder har vært i klubben siden han var barn og har gått gradene gjennom barn og ungdomsfotballen før han bestemte seg for å bli trener i klubben. 
Og trener har han faktisk vært siden han var 13-år, da i kombinasjon med å være spiller. På eget initiativ så søkte han på jobben som sportslig leder for seniorfotballen, en stilling som egentlig ikke eksisterte i klubben. Men det var ikke mange møtene som skulle til før stillingen var besatt. 
- Jeg har jo vært trener i klubben i mange år og trivdes veldig med å være med å utvikle unge spillere på feltet. Men de siste årene så har jeg tenkt mer og mer på at jeg aller helst ønsker en slik rolle jeg har fått nå. Det å lage en helhetlig plan rundt laget vårt, kartlegge hvilke spillere man trenger i hvilke posisjoner, hvordan skal sammensetningen i troppen være, bygge kultur etc. Slike ting fascinerer meg og er noe jeg gleder meg til å ta fatt på. 
Så jeg er utrolig glad for å få denne muligheten av klubben og tenker det er et perfekt sted å starte i og med at jeg kjenner klubben og folka rundt veldig godt. Jeg er jo helt ny i dette og da er det som sagt fint å ha litt trygge rammer rundt seg og ikke minst gode kollegaer jeg kan sparre med, sier Skollerud. 

Første akademigjengen
Ingo var en del av 98-kullet som var det første "akademi" kullet til Ullern. Dette var det første kullet som Ullern tilbydde fotballaktivitet etter skoletid for ivrige spillere, og blant disse var selvfølgelig Ingo. 
Og mange av de samme trenerne han hadde da er fortsatt trenere i klubben i dag, noe Ingo mener er en av styrkene til klubben. 
Jeg har jo vært i klubben siden Magne, Rudi, Runar og Bix (Alexander Bendiksen) var ferske unge trenere og det at dem fortsatt er i klubben tror jeg er en enorm styrke for oss som klubb, De har massevis av erfaring, men er samtidig veldig nysgjerrige på å tilegne seg ny kunnskap og ikke minst en treningsmetodikk som hjelper spillerne med å utvikle seg, sier Skollerud. 


På bildet: En ung Johan Egil Rudi og en enda yngre Ingo på tur med 98-99 gjengen!

Ambisjonen fremover
Ullern var oppe og nikket i PostNord ligaen i 22 og 23 sesongen, og tilbake dit mener Skollerud at man må komme for å virkelig sette fyr på spillerutviklingen i klubben. Og at Ullern for første gang på mange år har et damelag på seniornivå blir viktig for å etablere en sterkere jente og damefotball i klubben.

- Jeg mener det er veldig viktig at vi klarer å etablere oss på sikt på et nivå høyere enn der vi er nå. Det å kunne tilby de unge spillerne som kommer opp i klubben et skikkelig nivå når de kommer fra junior er viktig for at de skal ta ytterligere steg som spillere. Det så vi litt effekten av de to årene vi spilte i PostNord hvor flere av våre egne spillere tok store steg og ble aktuelle for toppklubber. Men for å komme dit igjen så krever det at vi er flinke på feltet og utvikle de spillerne vi har og i tillegg bli flinke på å bygge gode lag med en kontinuitet så vi slipper store utskiftninger hvert år. 
Vi har et veldig bra utgangspunkt med tanke på hvor sterke vi er i aldersbestemt fotball. Ta junior feks hvor vi har førstelaget i Interkrets og andrelaget i 1.divisjon. Det viser litt nivået vi ligger på og mulighetene vi har for å utvikle mange egne spillere som har mulighet for å spille fotball på toppnivå.

På kvinnesiden så har vi straks gjennomført vår første sesong på senior på veldig mange år. Dette laget har i stor grad vært basert på 06-kullet vårt så det har jo vært et veldig ungt lag, men vi hadde litt forhåpninger om å klare opprykk fra 5.divisjon. Der ble dessverre OSI litt for sterke, men vi håper vi sikrer 2 plassen neste uke mot Bislett. 
Vi har jo som sagt en ambisjon om å rykke opp noen nivåer på kvinnesiden slik at vi kan etablere et bedre tilbud til våre fremste spillere. Vi håper jo å få med så mange som mulig fra årets tropp med til neste år, pluss at vi håper og kunne forsterke oss ytterligere, kanskje med noen litt eldre spillere med erfaring som kan hjelpe våre unge spillere til å bli enda bedre, sier Skollerud. 

Egne ambisjoner
Men også Ingo selv ønsker etter hvert å ta steget opp i toppfotballen i rollen han nå besitter i Ullern, og målet er klubben som ligger en litt lang Flo pasning unna Ullernbanen, nemlig Stabæk. 
Selv om jeg har vært i Ullern hele livet så har jeg alltid hatt sesongkort på Nadderud og vært Stabæk supporter i seniorfotballen. Og jeg har en liten ambisjon om å bli sportssjef der, det hadde vært ordentlig moro. Men det er uansett langt unna nå, så først må jeg jo lære meg faget skikkelig og fokusere på å gjøre en så god jobb som mulig her i Ullern før jeg kan begynne å tenke i de baner, smiler Skollerud. 

Hvordan håper du Ullern ser ut om 5 år? 
Ingebrigt er klar på at man kan ikke nå målene sine over natten og at man må jobbe tålmodig steg for steg for å bli bedre. Men han har klare målsetninger til hvordan han ønsker at Ullern skal se ut når han en dag gir stafettpinnen videre. 
- Da håper jeg vi har klart å etablere oss i PostNord og at vi har en stall med spillere som er på kontrakter lengre enn ett år. At vi har en tropp med mange spillere fra egne ungdomsrekker og at vi har klart å sende flere spillere opp til toppfotballen slik at andre spillere også ser at dette er en klubb man kan utvikle seg i å ta steget videre til toppfotballen. Da ville jeg vært veldig fornøyd, smiler Skollerud. 

Bilde: Ingebrigt på sin første kamp som sportslig leder. 

Bygge opp en entusiasme
I takt med litt svakere resultater så har man også merket det på publikumssiden at oppslutningen rundt A-laget har dabbet noe av de siste par årene. Det er også noe Skollerud ønsker å ta tak i og han mener det er helt nødvendig for at man skal lykkes at det også er en bred støtte rundt laget. 
- Jeg tror det er veldig viktig at man er stor i lokalmiljøet og at man er et sted hvor folk ønsker og møtes. At man setter pris på å komme på våre A-kamper både på herresiden og kvinnesiden, og der kan vi som klubb bli enda flinkere på å være en hyggelig møteplass for lokalmiljøet, både på kamp og utenom kamper. Rett og slett lage et flott samlingssted for folk. 
Det vil også være viktig for spillerne at de opplever den støtten og interessen. Det gjør det enda gøyere å være Ullern spiller og enda lettere å tiltrekke seg gode spillere hvis det er skikkelige rammer rundt kamper. Så det å skape dette til en plass for samhold og inkludering for folk i bydelen i alle aldre vil være vel så viktig som å skape et godt fotballag. Vi ønsker at enda flere enn de som er aktiv i klubben enten som barn eller foreldre skal synes at dette er et hyggelig samlingssted og et sted man kan komme når som helst for en kopp kaffe eller noe å bite i sammen med andre. Vi har jo et veldig flott klubbhus hvor det stort sett er folk fra morgen til kveld og det er fullt mulig å komme hit for en fotballprat og en kaffe i tide og utide, sier Skollerud. 


Lokale profiler
Øyeblikk som dette ønsker Ingo å se enda mer av i tiden som kommer. En litt fallende oppslutning fra Ulltras denne sesongen håper Ingo å snu og kanskje det blir bedre når hjemmekampene igjen skal foregå på CC Vest Arena hvor Ulltras har sin egen plass. 
- Vi ønsker å knytte A-laget nærmere barnelagene i klubben. Å få flest mulig av barna på kamp er veldig viktig for å bygge klubbkulturen vår og jeg tror også det er sunt for barna og ha noen lokale profiler man kan se opp til. Dette har jo vært jobbet med tidligere også, men vi ønsker å bli enda flinkere på dette området. Barna er med på å skape en flott ramme rundt arrangementene og er ikke redd for å skape litt lyd fra tribunen. Så vi håper det blir mange Ulltras på tribunen neste sesong når vi igjen er tilbake på CC Vest Arena, avslutter Skollerud. 

Vi takker Ingo så mye for praten og ønsker han masse lykke til i sin nye rolle i Ullern Fotball. 




Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.