Tidigere leder og ildsjel Erik Heim døde brått mandag 19. juni. Nedenfor følger minneord/nekrolog som også kommer på trykk i Aftenposten denne uka.

Erik døde brått 19. juni, 76 år gammel, ved siden av sine kjære sykkel. Å sykle var Eriks store lidenskap, imponerende fra en mann langt opp i 70-årene. Men Erik hadde mange lidenskaper. Skal man lete etter en fellesnevner så må det bli medmenneskelighet. Dette var noe han hadde i seg fra starten på livet, og som fikk utvikle seg gjennom idretten.

Erik vokste opp i ”Nordre Sving” ved Bislett, og flyttet til Ullern som 12-åring. Han bodde bare et stenkast fra Ullern Idrettsplass, og her fant han raskt sitt ”andre hjem”. På den tiden sognet to idrettslag til Idrettsplassen, nemlig Bestum IF og Liull. Erik ble med i begge. Som bandyspiller i Bestum og fotballspiller i Liull. Han var også innom både håndball, basket og ski som aktiv.

Han avslørte seg tidlig som en kar med lederegenskaper, og allerede som 16-åring ble han valgt til hovedkasserer i Liull. Han var også sentral i arbeidet med å slå sammen Liull og Bestum til Ullern IF i 1971.

I en årrekke var han kretsdommer i håndball. Han tok også på seg den sorte drakta på fotball- og bandybanen. Samtidig med alle sine dommeroppgaver, var han også fotballformann og oppmann for bandylaget. I 1980 tok han initiativet til å starte opp guttehåndball i Ullern IF, og var trener og oppmann her frem til 2002.

Erik satt som formann i klubben fra 2006 til 2010.  Få, om noen, har hatt et så stort engasjement i Ullern IF som Erik. Han fikk klubbens hederstegn i gull i 2005.

Da han  brått forlot oss mandag 19. juni, var han stadig engasjert i klubben – nå som medlem av anleggsstyret i Ullern IF. Her påtok han seg alle type oppgaver. Erik hadde tid til alt. Det var aldri nei, selv om han også brukte mye av sin tid i Lilleaker Lions og Ullern Menighetsråd.

Erik øste av seg selv helt til det siste. Alltid med omsorg og gode råd.. Alltid med en lun og avdempet stil. Man lyttet når Erik snakket. Det blir vanskelig  å tenke seg Ullern IF uten den stemmen.  Det blir et dypt savn, først og fremst for hans kjære Mie og familien, som han satte så høyt – men også for oss som sto ham nær i idretten. Et stort medmenneske har sagt takk for seg.

Takk for alt Erik. Du vil bli dypt savnet.

 

Minneordet er skrevet av Reidar Martinsen, Knut Vågnes og Thor Daniel Steen.

 

Utskrift