Ullern Fotballs Basisakademi er et treningstilbud i Ørakerhallen for elever i 8., 9., og 10. klasse. Tilbudet er ment som et supplement til annen idrettsaktivitet, for spillere/utøvere som ønsker å utvikle sine fysiske basisferdigheter.

Dette er et tilbud som er åpent for alle utøvere enten det er fotball, basket, håndball eller bandy!

Dette er et tilbud vi anbefaler alle spillerne våre og spesielt satsingsspillere med store treningsmengder og høye ambisjoner da denne typen trening nærmest er en nødvendighet for å nå langt.

Hva er fysiske basisferdigheter?

Ullern Fotballs Basisakademi er neste steg mot et ideelt spillerutviklingsprogram i Ullern Fotball. Stikkordene er koordinasjon, styrke, stabilitet og bevegelighet. I tillegg til å forebygge skader og fremme god helse, bidrar disse egenskapene til å danne grunnlaget for en rekke idrettslige ferdigheter. Dette er essensielle egenskaper for å oppnå et høyt ferdighetsnivå, enten det er fotball, håndball, tennis, basket, bandy, eller annen idrett. Basisakademiet vil derfor være åpent for alle utøvere/spillere uansett idrettsgren. Du trenger heller ikke å ha vært aktiv innen noen idrett for å delta. Det siste året var det hovedsakelig fotballspillere fra Ullern som deltok, men vi hadde også gleden av å ha med oss en liten gjeng med tennisjenter. Neste år ønsker vi oss flere elever fra andre idretter.

Trenere

Basisakademiet ledes av Håvard Hamarsland og Alexander Bendiksen. Håvard har en master i idrettsfysiologi og ved siden av å være fysisk trener i Ullern jobber han på seksjon for fysisk prestasjonsevne ved Norges Idrettshøgskole. Alexander leverte sin master i idrettspsykologi og coaching ved Norges Idrettshøgskole våren 2011, og jobber til daglig som fotballtrener i Ullern Fotball.

Inspirasjon fra Ajax

Våre tette bånd til Ajax Amsterdam har gitt oss et unikt innsyn i deres tanker og treningsopplegg. Alle spillere på deres verdenskjente akademi, trener gymnastikk, turn og judo hver eneste uke. Håvard har det siste året jobbet med å implementere disse og flere elementer i Ullern Fotballs tilbud, både på UFBA, akademiet og lagenes treninger.

Gode resultater

Arbeidet med de fysiske basisferdighetene har gitt gode resultater. Guttene på G98 har fått testet hurtigheten to ganger i løpet av året. De som deltok jevnt på UFBA gjennom året hadde en gjennomsnittlig større fremgang på 20 og 40 meter sprint enn resten av laget. En kikk på skadestatistikken viser også med all tydelighet at de som jevnlig deltar på basisakademiet erfarer mindre skadefrekvens og mindre alvorlige skader enn de som ikke deltar der. I tillegg til dette viser forskning at fysisk aktivitet før skole gir økt prestasjonsevne, bedret konsentrasjon og fokus, samt et mer stabilt humør.

UFBA har nå gått gjennom sitt første år og vi har gjort erfaringer som vil være med på å heve tilbudet betraktelig i året som kommer.

Treningstider

Alle trener tirsdager kl 07:00-08:00

Akademiet vil følge skolekalenderen til Øraker og Bjørnsletta skole.

Utviklingsfokus

På Basisakademiet står ferdighetsutvikling i sentrum. Det forventes at elever som deltar, har dette fokuset, og det legges til rette for å gi hver enkelt deltager best mulig utvikling. Spillerne deles hver trening i grupper for å gi alle en riktig blanding av mestring og utfordringer. Gode fysiske forutsetninger er ikke nødvendig for deltakelse.

Påmelding og pris

Basisakademiet koster 3150 kroner per skoleår for medlemmer i Ullern Fotball, og 3600 kroner for andre medlemmer i Ullern IF. I Ullern Fotball skal aldri økonomi være en ekskluderende faktor. Ta derfor kontakt dersom det er behov for rabatterte løsninger eller betalingsfritak.

Påmelding til Alexander Bendiksen; Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Informasjon og kontakt

All informasjon om Ullern Fotball Basisakademi, ligger på www.ullernfotball.no

Faglig-ansvarlig og trener: Håvard Hamarsland

93 44 59 16,  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Trener og prosjektleder: Alexander Bendiksen

 95 99 20 88,  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

Utskrift