Høvik - Ullern 4-7 (2-2)

Det var ett revansjesugent Høviklag Ullern skulle møte på Høvikbanen, etter at Høvik tapte mot Ullevål i forrige runde. Høvik er ett lag hvis form har variert mye de siste årene, men på det beste har de vist at de er ett meget solid lag. Her kunne vi ikke komme å hente noen gratis poeng. Det skulle vise seg å bli en seig affære.

Ullern hadde masse selvtillitt etter en strålende seier mot Stabæk forrige runde, og starter i hundre. Trykket gir resultater allerede etter seks minutter når Truls Larsen scorer fra nesten død vinkel. Ullern fortsetter å trykke på, men Høvik forsvarer seg godt. Det skulle også vise seg å være Høvik som fikk det neste målet  etter 20 min, på deres første skikkelige mulighet i kampen. Høvik får bensin på bålet og går opp til 2-1 like etterpå. Ullern klarer ikke å være så effektive som vi burde, og vi brenner noen store sjanser. Spillet forstsetter å bølge frem og tilbake, men Henrik Brune tar ansvar og smeller ballen i mål. I siste spilerminutt skal Ullern få en sen romjuslpresang av dommer Nygaard; straffeslag. Det settes kontant utenfor mål. Vi går til pause med 2-2.

Nok en gang er det Ullern som starter best. Vi får en corner, som det bommes på, men like etterpå går vi opp i ledelsen ved Richard Fridtjofsson. Ullern flytter presset opp i banen og tvinger ett spillende Høviklag ut av komfortsonen. Det viser seg å være ett lurt trekk. 2-4 Kommer ved Gustaf Andersson. Vi har spilt ca. 20 minutter av andre omgang og leder med 2 mål. Det gjorde vi i nøyaktig to minutter før Høvik reduserte. Kampen lever i aller høyeste grad. Etter omlag 30 minutter bestemmer Truls Larsen seg for å gå fort på skøyter, gjennom halve Høvik, på andre siden finner han en umarkert Gustaf Andersson som enkelt kan legge på til 3-5. Igjen har vi en to måls ledelse. Denne gangen holder vi den i 12 minutter, ny redusering. Dette er ingen kamp for publikum med svake hjerter. De siste ti minuttene er nervepirrende. Keepere på begge lag utmerker seg med fantastiske redninger. Begge lag kunne fått neste scoring, heldigvis kom den til Ullern (86 min). Gustaf Andersson putter sin tredje for dagen. Da gikk luften ut av et hardt kjempende Høvik, som må plukke enda et rosa ball ut av målet kun minuttet senere. Henrik Brune fikk sitt andre for dagen. 

Høvik gikk ned med det velkjente flagget til topps, men måtte gi tapt for ett formsterkt Ullernlag. Vi gleder oss til å fortsette seiersrekken borte mot Solberg 5.11 kl 20:00

Utskrift