G97 vant i helgen Adidas cup etter å ha hentet hjem seieren i 2 straffesparkkonkurranser. Med andre ord har dette vært en nervepirrende helg for gjengen. Selve finalen mot Stord endte 1-1 etter mål av Ulrik Koren, også det på en straffe. I straffesparkkonkurransen ble det 6-5 seier etter at Håkon Rekdal satte inn det avgjørende straffesparket, og sendte Ullern til himmels!

Fredag spilte laget seriekamp mot VIF og vant 2-0. Lørdag var det tid for semifinale i Adidas Cup mot Førde. Fredrik Marthinsen sendte Ullern i ledelsen i 2.omgang, men da begynte dramaet. Kevin van der Pol og Marius Svendsen ble begge utvist, og 9 mot 11 er og blir feige lag. Førde klarte å utlikne helt mot slutten, men Ullern holdt unna i ekstraomgangene og det var tid for straffesparkkonkurranse. Her tok man hjem en 5-3 seier etter at August Einstabland hadde reddet 2 straffer.

Søndag var det tid for finale hvor Stord sto på motsatt banehalvdel. Etter en god start av Ullern jevnet det hele seg stadig mer ut. Til pause var stillingen 0-0, men også her skulle kampen etter hvert bli ekstremt actionpreget. Det hele starter med at Theo Pencic får et tvilsomt rødt kort for å frata motstander en åpenbar scoringsmulighet. Nok en gang måtte man kjempe i undertall. Stord presset etter hvert voldsomt på, og til slutt måtte August gi tapt. 0-1, og ting så meget mørkt ut. Men da tok Fredrik Bringager ansvar. Fredrik leser spillet fint på egen banehalvdel og snapper en Stordpasning. Deretter fører han ballen fremover i banen og slår Håkon perfekt i bakrom. Håkon drar seg innover i banen, og blir felt på kanten av 16-meteren. Straffe!!! Kaptein Ulrik Koren trer frem, men dessverre redder keeper. Heldigvis har han brutt reglementet og trått ut fra streken for tidlig. Ulrik får en ny mulighet, og da er han ikke vond å be. 1-1, og utlikningen er et faktum!

Stord er laget som er nærmest å ta med seg seieren, men forsvaret står godt i mot angrepene som kommer, og det hele ebber ut med 1-1. I ekstraomgangene får Stord en god mulighet på frispark, og helt på slutten blir også Ullern frarøvet et soleklart straffespark etter at Håkon Rekdal blir meiet ned av keeper. Uansett, det er tid for ny straffesparkkonkurranse. Det blir noen bom og treff begge veier. Vi tar med oss Knut Vågnes Eriksens "Balotellistraffe" og Matias Moldskred-Bellis variant helt oppe i vinkelen. Lagene følger hverandre tett, og det hele skal avgjøres på Ullerns 8.straffe. Håkon Rekdal trer sikkert frem og setter ballen trygt i mål. Seieren er et faktum. Jubelscenene er vanvittige. Ullern G97 har vunnet Adidas Cup!!!

Vi har tatt en prat med to av gutta, først ut keeper August Einstabland som ikke klarte å sove etter seieren:

Hei August. Gratulerer så mye, hvordan vil du oppsummere helgen?
Jeg er først og fremst veldig glad og fornøyd. Det har vært en slitsom helg, men det er så utrolig verdt det når vi vinner til slutt. Jeg er bare glad, det var så utrolig kult!

Du reddet tre straffer denne helgen, og psyket i tillegg ut motstanderen så de bommet på to til. Fortell litt om straffesparkkonkurransene...
Jeg var ikke spesielt nervøs før den i finalen, men det jeg så var at motstanderen var veldig nervøse. Det var fint å se, for da følte jeg at jeg hadde full kontroll over situasjonen. Jeg var egentlig veldig sikker etter en god opplevelse lørdag, og visste at jeg kom til å redde 1-2 straffer.

Hvordan har du blitt så god til å redde straffer?
Jeg spiller og trener jo vanligvis med a-laget, og har tatt med meg mye lærdom fra de voksne gutta. Den erfaringen hjalp meg veldig i dag, og fikk meg til å føle en stor trygghet på at dette var noe jeg skulle mestre godt.

Den andre vi snakket med søndag kveld var kaptein Ulrik Koren

Gratulerer så mye med seieren, captain! Hva føler du nå?
Tusen takk! Først og fremst har jeg en ekstremt deilig følelse i kroppen. Som kaptein er jeg også ekstremt stolt av gutta. Det er så kult å se at vi stoler på oss selv, og fortsetter å gi alt som lag, står sammen, og får uttelling for alt det arbeidet vi har lagt ned.

Hvordan vil du oppsummere helgen?
Helgen har vært veldig tøff, og veldig morsom. Bare seiere, og på veldig spennende vis via straffekonk i to av kampene, og utvisninger, og hele pakka. Vi klarte å vinne mot alle odds.

Forhåpentligvis var det bare en av flere store milepæler i din karriere vi fikk se i dag. Hva er det store målet, og hvordan skal du komme dit?
Det store målet, som kanskje mest av alt er motiverende å trene mot er landslaget. Men det jeg uansett fokuserer mest på er å utvikle meg selv og få blitt så god som det er mulig å bli. Da må jeg gjøre de riktige valgene i hverdagen, slik at jeg kan bli best mulig – og det er en ekstremt lang vei jeg skal gå. Det blir mye arbeid, men det er et arbeid jeg gleder meg til.

Vi takker gutta for praten og gratulerer både de, lagkamerater, trenere, støtteapparat, foreldre og andre med seieren. Fantastisk godt jobbet!

Utskrift