Historie

jubbokUllern Idrettsforening ble stiftet 23. februar 1909, gjennom det som dengang ble Ullern Skiklubb.  Ullern Skiklubb ble slått sammen med Lilleaker Idrettsforening (stiftet i 1913) i 1946, og fikk da navnet Liull.  I 1971 Ble Liull slått sammen med Bestum Idrettsforening (stiftet i 1914) og Lilleaker Turnforening (stiftet 1929), og tok da navnet Ullern Idrettsforening.  I 1975 ble også Ullern basket (stiftet 1956) en del av Ullern IF.  Tennis var også en del av Ullern IF ettersom Bestum IF hadde en tennisavdeling.  Denne var i Ullern frem til 1992 da det ble en "lykkelig skilsmisse" og Ullern Tennisklubb da oppsto som frittstående klubb.

Turn har vært en gren i Ullern IF helt frem til 2009, men ble da det ikke lyktes å få på plass nytt styre og nye krefter til å drive avdelingen videre ble den lagt i bero og vil trolig bli avviklet også formelt sett.

Da håndballen kom til Norge i 1936 ved at Redbergslids Idrottsklubb fra Gøteborg kom med to lag for å vise nordmenn hva håndball egentlig gikk ut på ble tennishallen på Skøyen brukt til dette.  Ullern (Skiklubb fortsatt på det tidspunktet) dannet så i 1937 Norges Håndballforbund sammen med Sportsklubben Arild (som ikke finnes lengre).

Ullern IF feriet i 2009 sitt 100-års jubileum ved flere tilstelninger, og i 2010 er en jubileumsbok som tar for seg deler av foreningens 100-årige historie lansert.  Den inneholder også lagsbilder av alle lag i sesongen 2009/10.  Jubilumsboken er kan kjøpes bl.a. ved henvelse til foreningens kontor.

 

Utskrift

Om oss

Oern_logo

Ullern Idrettsforening er et fleridrettslag med 2130 medlemmer (2016), beliggende i Ullern bydel som ligger lengst vest i Oslo. 

Våre sportslige aktiviteter bedrives i de fire avdelingene bandy, basket, fotball og håndball.  Du finner all informasjon om respektive idrett på deres del av dette nettstedet.  Alle som utøver idrett må være medlem av Ullern IF og betale kontingent til foreningen.  I tillegg innkrever idrettsgrenene inn en treningsavgift for deltagelse i idretten.

I tillegg til de ulike grenene i Ullern, finnes det også en gruppe for mosjon rettet mot eldre, 60+, som er et initiativ drevet av Oslo kommune og Oslo Idrettskrets.  For mer informasjon se eget menypunkt.

Skulle det være at du ikke finner den informasjonen om oss som du søker på nettsidene er du selvsagt velkommen til å ta kontakt med oss, se under kontakter.

 

Utskrift