2018 11 BLNOK

Ullerns basket elitelag har vært stabilt bra i 2018 !

7. januar 2018 var sist Ullerns elitelag i basketball tapte en kamp. Og fjorårets sesong endte med både seriemesterskap og NM-tittel for de seiersvante damene. Ullern har faktisk vunnet NM fem år på rad!

Nå er årets Ullern-lag i ferd med å ta et solid grep om seriemesterskapet også denne sesongen. De 15 basketballspillerne har nemlig startet sterkt i september, med 11 strake seire så langt. "At vi til nå er ubeseiret er nok en kombinasjon av mange ting. Først og fremst har vi en solid spillergruppe med god spredning i erfaring og alder. Og spillerne holder også et veldig høyt nivå individuelt. Dessuten har laget trent mye og godt over lengre tid. Flere av spillerne deltok blant annet på landslag gjennom sommeren" sier Ullerns trener gjennom tre år, Gunnar Voigt Nesbø. 

Men både han og en av Ullerns viktigste spillere, Tori Halvorsen, mener det også er flaks som gjør at laget er ubeseiret så langt denne sesongen. "Faktisk har seks av kampene endt med seier med 11 poeng eller mindre. Vi er glade for å ha kommet seirende ut av disse kampene, men vet at de andre lagene også blir bedre utover i sesongen, og vi har mange tøffe kamper igjen" sier Tori Halvorsen, som har vært med på å vinne alle de fem siste norgesmestertitlene for Ullern. "Jeg tror likevel vi har hatt den sukessen vi har fordi vi er et solid lag. Vi har gode spillere på alle posisjoner, og det er vanskelig for andre lag å stoppe alle spillerne våre samtidig. Likevel er det forsvaret vårt som har gjort at vi har vunnet alle kampene hittil i år." 

I år består laget av cirka halvparten som har vært med flere av de siste fem årene, som Tori Halvorsen, Jeanine Flaaten og Mia Henriksen. 18-åringene Marte Mediås Moe, Anniken Frey og Josephine Allen har vært med i tre av dem. Og i fjorårets sesong kom 17-åringen Lina Stranger-Johannessen og 16-åringene Selma Sørensen og Selma Vangstein. I år er laget styrket med 17-åringene Vlera Kelmendi, Malin Schneidt, Olivia Priestley, samt 15-åringen Felicia Dyngeland-Sundén.

Over halvparten av tenåringene kommer fra Ullerns aldersbestemte lag, så i Ullern yngler talentene! I tillegg har Ullern også et par sterke spillere på skadelisten, som kanskje blir klare til slutten av sesongen. Målet for sesongen er selvfølgelig å vinne både seriemesterskapet og NM også i år. "Vi vet at det blir tøft. Men det er nettopp det at vi møter god motstand som gjør at vi fortsatt er sultne og skjerpa. Vi vet at hvis vi ikke er fokuserte kan vi tape mot alle. I tillegg er vi mange med et konkurranseinstinkt som gjør at vi alltid har et ønske om å prestere og vinne" sier Tori Halvorsen. "Det virker som alle kan vinne mot alle denne sesongen. Det gir en spenning som gjør basketball på kvinnesiden spesielt interessant denne sesongen" sier trenger Gunnar Voigt Nesbø, som har ansvaret for den seiersvante gruppen sammen med assisterende trener Ståle Frey.

16. desember er årets siste kamp. Den hjemmekampen spiller Ullern mot Asker på Nesodden, fordi Nesodden ønsket å gjøre en markering for jentebasketen ved å invitere to elitelag til å spille hos dem. Gjerne bli med og støtt laget. Om du ikke rekker det vises kampen live hos amedia.

Ullern gleder seg til å vise norsk basketball på toppnivå!

 

Ullern BLNO kvinner06 800px

 

Intervju, tekst: Sissel Bjaanæs

Tittelbild: Marianne Stenerud

Utskrift