Sølv til jentene og bronse til gutta i U19-NM i Tromsø og bronse til jentene i U16-NM i Bergen. Gratulerer!

Medaljer2

I helgen var det NM for U19-lag i Tromsø og Uller 56'ers egen Facebookgeneral og utrettelige tribunesliter Astrid Moen Sund kom hjem med følgende rapporter: 

Ullerns J19 lag imponerte stort under NM i Tromsø. I år, som i 2015, hentet jentene hjem sølvet, noe det står stor respekt av. De 9 Ullernjentene hamret inn den ene seieren etter den andre, og møtte fjorårets norgesmestere HOP i semifinalen som de gikk seirende ut av. Kudos! Laget besto av (fra venstre): Rebecca Tangen, Amanda Allen, Mari Bognæs, Emma Hergot, Scout Lansing, Josephine Allen, Lina Stranger-Johannessen, Karoline Skobba Grøtterud og Marte Moe. I finalen ble Asker for treffsikre, og gullet havnet litt for langt vest. Vi gratulerer trener og jentene med flott innsats, Emma Hergot og jentenes ubestridte kaptein Amanda Allen som begge kom på NMs Allstar-lag. Emma ble finalens toppscorer med 26 poeng. 

J19

Ullerns G19-lag har hatt en meget bra sesong som endte med 2. plass og sølv i serien, gull i regionsmesterskapet og nå bronse i NM. Guttene, som også stilte med en fin mix av 99, 98 og 97-spillere, innfridde gjennom turneringen. Laget besto av (nede fra venstre) Micha Bakke, Nico Holm Bieber, lagets kaptein gjennom flere år Axel Jewett, Petter Skjellaug, Duy Nguyen, Ulrik Stranger-Johannessen, (bak fra venste) Nils Wilhelm Sørensen (ass trener), Markus Anglero, Alexander Kristiansen, Aksel Wilhelm Hamremoen Barkvoll, Thomas Moen Solem, Benjamin Buan, Viktor Olsen, Ask Bakos og Tom Barkvoll, som har vært trener for G97 siden oppstarten. Etter seier over Gimle og Stavanger ventet gamle kjente fra Centum Tigers i kvartifinalen. Det ble som forventet en heftig kamp, ingen av Oslolagene hadde tatt turen nordover for å tape lokalderbyet. Ullern gikk seirende ut med sifferene 69-45. Thomas Solem ble igjen kampens toppscorer, og Ullern var klare for semifinale mot et revansjesugent Sandvika. Her var det heltenning fra start, Bærumsgjengen hadde mistet et gull i RM til Ullern og var ikke innstilt på å miste ett til. Sandvika var i flyt fra start og satte 6 av sine første 7 trepoengforsøk. Selv om Ullern svarte umiddelbart med tre raske trepoengere, ble det noen kjappe avslutninger og pressete skudd istedefor å la ballen gå mellom spillerne. Sandvika gikk seirende ut av oppgjøret, men måtte gi tapt for Kjelsås i finalen - her hjalp hverken kubjeller eller rangler. Ullern var klare for bronsefinalen og Gimle. Her gjaldt en ting, å stoppe Gimles Allstar, Lars Espe som imponerte med storspill gjennom hele turneringen. Ullern hadde flere og friskere ben, og kontrollerte kampen inn mot sluttsifferene 75-64 og gutta kunne dra hjem med medalje rundt halsen. Vi gratulerer guttene og trenere med turneringen, og Aksel WH Barkvoll med plass på Allstarlaget. 

U10

 (Foto: Astrid Moen Sund)

U16 NM Bergen

Uken før var våre yngre jenter i aksjon i Bergen i U16 NM. Ullerns jenter født i 2000 og 2001 slo seg sammen for å representere klubben på best mulig måte. Og det lyktes de til de grader. I en thriller av en semifinale tapte jentene 46:45 mot Sandvika. Det var nære på!  Bronsekampen ble som forventet ulidelig spennende minutt for minutt. Ullern ledet store deler av kampen, men med litt rusk i maskineriet var det tidvis vel spennende på banen, tribunen og for alle som fulgte jentene fra ulike steder i verden. Jentene vant med sifferene 66-53. Dette mesterskapet var først og fremst en lagseier og lover godt for fremtiden. Takk for super innsats jenter!

IMG 4057 web 

 

IMG 4032 web

 

 (Foto: Berit Bjørnsen)

 

Utskrift